Bahan-bahan:
2 keping tauhu (resipi asal guna tauhu lembut)
5 kacang pis (potong dua)
1 biji tomato (belah empat)
2 biji cili merah (hiris)
½ batang lobak merah (potong kecil)
1 ulas bawang putih (cincang)
1 labu bawang besar (hiris)
Bancuh :
3 sudu makan sos tiram
1 sudu makan serbuk lada hitam
½ cawan air
Minyak untuk menumis
Cara-cara membuat:
- panaskan minyak, tumiskan bawang putih dan bawang besar
- masukkan tauhu. goring sampai garing
- masukkan sayur-sayuran, bancuhan sos tiram dan serbuk lada hitam
- kacau perlahan-lahan
- biarkan sampai mendidih dan pekat. tutupkan api.
- sedia untuk dihidangkan.
rujukan : 1 hari 1 resipi
pandai abg mior wat masak2 er kak.. lau wat kenduri nanti tak yah suh org lain masak.. suh je abg mior..
BalasPadam@Dettz Eveletz, well.. memang klu datang rajin dia, abg mior suka nak masak.. senang akak.. hihihi..
BalasPadamala..nizam tak suka tauhu...
BalasPadammemang nizam tak makan.. tak tahu kenapa...
@Nizam, tak tau nape tak suke tauhu? maybe sebab dia putih jer kot.. tiada rasa dan warna..
BalasPadamteringat pulak kat sorang opismet akak ni.. tak suka makan bawang.. tak tau nape.. huhu..