Permulaanku

Daisypath Anniversary tickers

08 November 2011

urusan rumah baru

google map
Assalamualaikum.. Salam sejahtera buat kamu pembaca blogku... ;)

alhamdulillah. urusan untuk mendapatkan kunci rumah dah pun selesai. sabtu lepas juga kami pergi pejabat pemaju di BSP ambil kunci.

dapat sahaja kunci, kami pun terus pergi rumah. tengok-tengok sebarang aduan yang perlu dibuat. ada lah beberapa benda yang perlu dibaiki. hampir dua jam juga kami berada di rumah baru.

saya dah lama rancang nak bagi nama pada rumah baru kami.. tapi en. miorku tak komen apa-apa pulak.. tak mengapalah.. biarlah saya gelarkan rumah kami sebagai teratak cinta.. boleh? (senyum)

kami belum boleh pindah lagi. kami perlu tunggu grill siap di pasang baru boleh pindahkan barang-barang. adalah dalam dua minggu lagi.. jiran-jiran berhampiran siap ubahsuai terus rumah mereka sebelum pindah. kami ada juga merancang untuk membuat pengubahsuaian terutamanya di ruang dapur. tetapi memikirkan akan kekangan pada bajet, hasrat itu ditangguhkan dahulu. lagipun, itu bukan keutamaan.

hhrrmm.. cukuplah dulu coretan kali ini. tidak terlambat lagi kan untuk saya ucapkan Salam Aidiladha buat semua umat Islam. Sekian dulu..

Assalamualaikum.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...