Permulaanku

Daisypath Anniversary tickers

15 Oktober 2010

compaq nyer hal...




bulan dua lepas saya ada wat entry nih pasal laptop saya yang bermasalah..

bulan tujuh tahun lepas (ngam2 bulan akhir warranty tamat), laptop saya (compaq presario v3500 yang dibeli pada tahun 2008) tidak dapat berfungsi dengan baik..

lampu on button menyala, tapi tak kuar apa-apa.. bila hantar ke HP, katanya motherboard problem.. okey.. nasib baik dalam tempoh warranty so tiada caj dikenakanlah..

then bulan dua lepas.. masalah sama berulang.. memandangkan tempoh warranty dah tamat, so tidak lah saya hantar ke mana-mana untuk dibaiki.. tak wat research pun pasal tu.. bila baca forum skang nih, memang compaq model ini.. yang guna processor AMD selalu bermasalah... cam rugi gak larr masa nak beli dulu tak wat research bebetul..

last week hantar kat kawan along untuk tolong tengokkan.. semalam dak tu kata, tak leh nak repair.. klu nak jugak makan RM1000... hrrmm... seribu ekk.. tambah dua ke tiga rat leh beli netbook baru.. adoi..

tak best lar tak de pc or laptop.. sebab sy suka wat grafik.. edit2 gambar... boring arrr..

nampaknya kene gak cari satu pc jugak.. (sebelum ada komitmen yang benar2 heavy nih bule larrr)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...