Permulaanku

Daisypath Anniversary tickers

24 Mei 2016

My Untold Story (dari Gred N9 ke N41 dengan KPSL) Part I

Assalamualaikum...

Salam siaran dari Kelana Jaya (KJ).. Rutin setiap minggu jika Mazlien tiada.. Datang ke KJ setiap Ahad, malam.. Ke pejabat hari Isnin, Selasa dan Rabu dari rumah KJ.. Sedia berkhidmat untuk menjaga kedua-dua ibu bapa yang keuzuran..


Pagi tadi di pejabat, saya telah dijemput untuk menjadi salah seorang panel wawancara program 'The Untold Story Vol. I'.. Program yang antara lain bertujuan untuk mendapatkan cerita-cerita staf di agensi disebalik kehidupan dan kerjaya yang dilalui seharian..
Saya dipilih atas peningkatan kerjaya yang telah dilalui sepanjang 16 tahun perkhidmatan.. Bermula dengan pelantikan secara khidmat singkat sebagai Pembantu Tadbir (Perkeranian / Operasi) Gred N9 sehinggalah ke pelantikan terkini ke Gred N41, Penolong Pengarah, di agensi yang sama..

Masa mula-mula Nurul approach saya melalui whatsapp memaklumkan tentang hasrat unitnya untuk adakan program ini, saya agak tidak pasti sama ada perlu atau tidak untuk saya bersetuju menjadi ahli panel dengan memikirkan kejayaan itu adalah biasa-biasa sahaja..  Tambahan pula, saya bukanlah siapa-siapa berbanding dua orang panel lain yang lebih menonjol kisah-kisah mereka yang tersendiri. Namun, atas rasa menghargai mereka yang mempercayai, maka, saya bersetuju juga.. Makanya, terjadilah juga kejadian itu pada pagi tadi.. hehehe..

Dalam blog sendiri pun rasanya tak pernah kot saya ceritakan kisah ini...
Untuk itu, bacalah.. Kisahku.. My Untold Story..

Kisah peningkatan kerjayaku...


Sebelum aku berkhidmat di Lem. AN, aku bekerja di syarikat M&E di KJ.. Salah seorang rakan sekerja yang telah pun memulakan kerja baharu di Lem. AN, Norazian namanya memaklumkan bahawa terdapat kekosongan jawatan di Unit Kewangan agensi tersebut. Aku pun cubalah memohon jawatan kosong yang dikatakan memandangkan waktu itu aku memang ingin sangat berhenti kerja di syarikat M&E tu. Tak sangka pulak aku telah dipanggil temuduga.. Dan alhamdulillah, aku diterima untuk bekerja di Lem. AN sebagai Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N9 di Unit Kewangan bermula pada 1 Februari 2001. Tapi, aku mohon untuk melapor diri pada 5 Februari 2001.. So, bermulalah perkhidmatanku dengan agensi kerajaan mulai dari tarikh ittew...

To be continued...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sudi-sudikanlah mengarang sepatah dua bait-bait kata buat kenangan tuan punya blog ni...
Terima kasih daun keladi.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...