Permulaanku

Daisypath Anniversary tickers

28 Jun 2010

resipi - ikan pari bakar


ini adalah hasil tangkapan en. miorku yang membuat kerja part time minggu lepas menjadi nelayan di tengah lautan..

ikan pari ini aku perap dulu 4 jam dengan beberapa ulas bawang putih (ditumbuk), garam, serbuk kunyit dan sos lada hitam (lupa nak tumbuk lada hitam yang biji2 tuh)..

nak kata bakar, tak juga lah.. tak der guna arang pun.. aku bakar dalam tupperware chicken fryer yang serbaguna nih ajer..


kira-kira 45 minit gitu, baru ditutup api.. ikan pun sedia untuk dikunyah dengan kicap cicah buatan en. miorku.. beserta sup bebola ikan.. sedapp... ;)



5 ulasan:

  1. mana sedap ikan bakar cenggitu? kata ikan bakar...

    BalasPadam
  2. tak kisah ler.. janji sedap pada tekak kitorang.. hehe - tuan tanah..

    BalasPadam
  3. huhhh makan berdue ker? idOk melawe lawe deme yekkk

    aLOng

    BalasPadam
  4. ikan kecik.. cukup ler untuk berduwe aje..

    BalasPadam
  5. nyum nyum.. cam sedap jerk..

    BalasPadam

Sudi-sudikanlah mengarang sepatah dua bait-bait kata buat kenangan tuan punya blog ni...
Terima kasih daun keladi.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...