Permulaanku

Daisypath Anniversary tickers

04 September 2009

resipi - Roti John Da Bomb (ana's style)


dah lama aku tak wat roti john.. kitorang kat umah (family aku ler) menu berbuka puasa hari-hari tak roti john, murtabak musti ada punyer..

so, kat sini aku nak share resipi roti john yang aku wat dulu-dulu.. ingat nak wat lah cuti2 nih.. sedapp.. (walaupun en. m tak brape nak makan..)


bahan - bahan :


Daging cincang & bawang (potong dadu) - goreng tanpa minyak

~Telur, serbuk lada hitam & garam - kacau sebati

~Roti


cara membuatnya :


Lepas dah masak daging tadi, campurkan dengan telur.

Kemudian, masak telur dengan menggunakan kuali leper.

Letak roti john atas telur tuh.

Tunggu agak dalam 2 minit siaplah.

Untuk roti, klu tak der roti panjang tuh bule guna roti hot dog ajer..

Lepas tuh, sapukan ngan sos cili & mayonis & sos lada hitam..

Nak tambah cheese pun bule.

Sedia dihidangkan.. Senang jer kan.. bule ler cuba untuk berbuka nanti..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...